Mye er som før: Det blir boller, bibelfortelling og bønn, barna kan kle seg ut hvis de vil, og vi skal forberede oss på fastetiden sammen. Nytt av året er at du må sørge for dine egne fastelavnsboller (se oppskrift under!) eller det du vil spise, og du må komme deg inn på denne zoom-linken: https://zoom.us/j/93138865998
Trosopplærer Ingrid og prest Birgitte leder samlingen som varer ca en halvtime, og det blir mulighet til å synge med fra sofaen eller kjøkkenbordet, og gjennom skjermene kan vi kanskje kjenne på litt måltidsfellesskap. Du kan delta alene eller sammen med de du bor med.
Førsteklassinger og familiene deres er spesielt invitert til denne samlingen (se invitasjon nederst på siden), men dette er aboslutt en samling for både små og store, og en god mulighet til å treffe folk i menigheten på en litt annen måte i denne rare tiden.
Her er en oppskrift på fastelavnsboller
8-900 g hvetemel
1 egg (romtemperert)
5 dl melk (romtemperert)
125 g sukker
12 g salt
35 g gjær
115 g usaltet smør (romtemperert)
1 ts kardemomme
1 pisket egg til pensling.
Steketemperatur: 200 grader celcius
Stekes i ca 10-12 minutter, avhengig av størrelsen på bollene.
Slik gjør du:
Ta egg, melk og smør ut av kjøleskapet i god tid for romtemperering. Del smøret opp i terninger.
Bland alt i en eltebolle, men hold igjen smøret og litt av melken. Kjør blandingen i eltemaskinen til den slipper bollen, og spe sakte med melken til alt er blandet inn og deigen er smidig og blank. Kjør eltemaskinen på middels hastighet i omtrent 5 minutter.
Bruk laveste hastighet på eltemaskinen når du blander inn smørterningene. Eltingen er ferdig når smøret er helt innblandet i deigen. Dekk over med et kjøkkenhåndkle, og hev ca en time.
Del opp deigen i ca 12-20 emner og stek bollene på midterste rille i 10-12 minutter, eller til det er en fin og gyllen stekeskorpe på undersiden av bollene.
Del de avkjølte bollene i to og ha pisket kremfløte og evt syltetøy inni. Sikt melis over bollene.